17. ledna 2011

Malinovo-smetanový dort

6 vajec (bílky a žloutky zvlášť), 120 g moučkového cukru, lžička kávy, 120 g mletých vlašských ořechů,

Náplň: 250 g zakysané smetany Yoplait Chef de Créme , 100 g moučkového cukru, 130 g mletých vlašských ořechů, čerstvé maliny (malinový kompot), 220 ml smetany ke šlehání, strouhaná čokoláda

Žloutky spolu s moučkovým cukrem utřeme do pěny. Přidáme lžičku kávy a vlašské ořechy. Poté vmícháme tuhý bílkový sníh. Hmotu vlijeme do vymaštěné a moukou vysypané dortové formy a pečeme v předem vyhřáté troubě, dokud není korpus hotov. Zakysanou smetanu smícháme s moučkovým cukrem a mletými ořechy. Vychladlý korpus rozřízneme. Na spodní část dáme maliny a smetanovou náplň. Přikryjeme horní polovinou korpusu.Celý dort bohatě potřeme ušlehanou smetanou a ozdobíme malinami a strouhanou čokoládou. Šlehačka zůstane tuhá, pokud do ní při šlehání přidáte trochu želírovacího cukru.

Žádné komentáře:

Okomentovat