17. ledna 2011

Bramborový koláč se sýrem

1,5 kg brambor, 50 g parmazánu, 200 g ementálu, 4 vejce, svazek petrželky, 2 jarní cibulky, 2 pórky, 6 stroužků česneku, 125 g zakysané smetany Yoplait , 100 g másla, pepř

Brambory oloupeme, nadrobno nakrájíme a do měkka uvaříme společně s česnekem. Poté brambory scedíme, přidáme k nim máslo a rozšťoucháme. Do brambor přidáme parmezán, cibulku, zakysanou smetanu, vejce a dochutíme solí a pepřem. Do vymazané koláčové formy vložíme polovinu této směsi. Zbylá vajíčka uvaříme natvrdo a nakrájíme na plátky. Na směs ve formě klademe plátky vajíček, pórek a půlku množství nastrouhaného ementálu.Zakryjeme zbytkem bramborové směsi a zasypeme zbylým sýrem. Nakonec přidáme plátky másla a pečeme v rozehřáté troubě asi 15 minut. Spolu se sýrem koláč zasypte hrstí strouhanky. Spolu se sýrem vytvoří křupavou krustičku a zabrání spálení brambor.
http://www.zakysana-smetana.cz/?view=recept&recept=174 

Žádné komentáře:

Okomentovat