17. ledna 2011

Poctivá zelňačka

1kg kysaného zelí,500 g uzených žebírek,200 g maďarské klobásy,200 g ostravské klobásy, 200 g domácí klobásy,250 g zakysané smetany Yoplait Chef de Créme,8 stroužků česneku; 2 cibule,200 g brambor,100 g sladké papriky; 3 bobkové listy,lžička celého černého pepře; lžička celého nového koření,2 lžíce sádla,sůl, pepř na dochucení; cukr,
Do hrnce dáme vařit uzená žebírka, bobkový list, nové koření, celý pepř a sůl. Klobásky nakrájíme na půlkolečka a opečeme je na cibulce s posekaným česnekem. Zasypeme červenou paprikou a odstavíme z plotýnky. Z uvařených žebírek odebereme maso a nadrobno ho pokrájíme. Do scezeného vývaru dáme vařit kysané zelí (nepropláchnuté). Po 15 minutách přidáme orestované klobásky, uzené maso a brambory nastrouhané nahrubo. Vaříme dalších 15 minut a na závěr zjemníme zakysanou smetanu. Podle chuti přidáme ocet, cukr, sůl a pepř. Po přidání zakysané smetany polévku již nevařte. Zachová si tak svoji krémovou konzistenci.

Žádné komentáře:

Okomentovat