17. ledna 2011

Salát s chřestem a krevetami

500 g čerstvého chřestu, 200 g vyloupaných krevet, hlávkový salát, Polníček,salát lollo rosso, 125 g zakysané smetany Yoplait 15%, 2 rajčata, 2 vejce, 2 lžíce majonézy, lžíce kečupu, 20 ml koňaku, vinný ocet, olivový olej, citronová šťáva, pažitka, cukr, sůl, pepř

Chřest uvaříme v osolené vodě s trochou cukru. Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme.Rajčata nakrájíme na čtvrtky. Saláty omyjeme a natrháme na drobné kousky. Krevety krátce povaříme a zakápneme citronem. Zakysanou smetanu smícháme s majonézou a kečupem.Dochutíme solí, pepřem a zálivkou z vinného octa a koňaku. Výraznější chuť získáte, pokud krevety krátce osmahnete na česneku. http://www.zakysana-smetana.cz/?view=recept&recept=170

Žádné komentáře:

Okomentovat