9. července 2010

Rychlá pánev Codumdal

špek, olej, cibule, mrkev a další zelenína z ledničky (brokolice,celer, petržel apod.) nebo čerstvá ze zahrádky (petrželka, pažitka) včetně bylinek (bazalka , oregano, šalvěj apod) , paprika (kapie)
zelí hlávkové, čínské, zelí kysané, česnek, asijské nudle (lisované), sojová omáčka, tymián, pepř, sůl

 Do pánve Wok 3 lžíce oleje, slaninu (cca 10 dkg) nakrájenou na kostičky, nechat opéci, poostupně přidávat zeleninu. Cibuli, papriku a zelí na nudličky, mrkev a kořenovou zeleninu nastrouhanou pod velkým úhlem na hrubém struhadle (nudličky),brokolici rozebranou na kousky,bylinky usekané na drobno, česnek utřený se solí (2-3 stroužky). Vše občas v pánvi promíchat. Po 10 minutách přidat 3-5 lžic kysaného zelí (podle chuti), okořenit tymiánem, pepřem a osolit. Zakrýt pokličkou (nejlépe z varného skla) a nechat na mírném ohni dusit. Lisované čínské nudle ( 2 dávky) za suchého stavu v sáčku rozdrtíme, nasypeme do misky, zalejeme vařící vodou + 1 lžíci sojové omáčky, necháme cca 5 minut stát, potom slejeme a bez okapávání nasypeme do pánve se zeleninou. Zamícháme a necháme dodusit do 25 minut. Posledních 5 minut odkryjeme a zlehka promícháváme na silném ohni, aby se obsah odpařil a lehce opekl. Množství a druh přísad volíme podle vlastní chuti a podle momentálního obsahu ledničky. 

Žádné komentáře:

Okomentovat