9. července 2010

Pstruh na zelenině

4 pstruzi nebo siveni, sůl, polohrubá mouka, mletá červená paprika, rostlinný olej, 400 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 1 pór, citronová šťáva, zeleninový vývar (na 0,25 l vody 1 lžička vegety), nadrobno usekaná zelená petrželová nať
Vykuchané a očištěné pstruhy nebo siveny omyjeme, osušíme, osolíme, poprášíme polohrubou moukou, posypeme mletou červenou paprikou a krátce opečeme na rozehřátém rostlinném oleji. Vyjmeme a odložíme na teplé místo. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na hranolky a pór na kolečka. Krátce osmahneme za stálého míchání na použitém rostlinném oleji. Vrátíme zpět pstruhy nebo siveny, které pokapeme citronovou šťávou a vše podlijeme zeleninovým vývarem. Udusíme doměkka. Hotové posypeme nadrobno usekanou zelenou petrželovou natí.

Žádné komentáře:

Okomentovat