9. července 2010

Rychlá kuřecí mňamka

4 ks kuřecí steak nebo vykostěné králičí maso, sůl, grilovací koření, Vegeta nebo Podravka, 2 dcl sladkého kečupu, 250 ml smetany ke šlehání, voda nebo kuřecí vývar na podlití, 1 sáček mražená zeleninová směs (mrkev, kukuřice, hrášek), 1 sáček mraženého zeleninového leča, 1 porek nebo hrst mraženého porku, 2 plátky másla
Steaky osolíme a jemně posypeme grilovacím kořením z obou stran. Do zapékací mísy vysypeme mraženou zeleninovou směs, lečo i porek. Na zeleninu poklademe plátky masa, polejeme kečupem, zalejeme smetanou a jemně posypeme Vegetou. Nakonec poklademe plátky másla a podlejeme trochou vývaru nebo vody asi 250 ml. Přiklopíme a dáme péct do trouby. Dle potřeby malinko podlejeme. Až je maso měkké je jídlo hotové. Vznikne nám vynikající lehká omáčka. Jako příloha se nejlépe hodí těstoviny nebo rýže. 

Žádné komentáře:

Okomentovat