5. září 2012

Zapečené brambory s lososem

650 g nových brambor, neloupaných, pečlivě omytých a podélně nakrájených ,sůl na vaření brambor ,100 g mraženého hrášku ,200 g konzervovaného lososa ve vlastní šťávě ,sůl a pepř na dochucení ,200 ml zakysané smetany ,100 g zralého sýra typu čedar, hrubě nastrouhaného ,lžíci oleje na vymaštění misky

Brambory zalijte vařící osolenou vodou a vařte celkem deset minut, aby změkly, ale nerozpadaly se. Po osmi minutách varu k nim přisypte hrášek. Sceďte brambory s hráškem a nechte je trochu oschnout. Pak je vsypte do vymaštěné zapékací misky a trochu urovnejte, aby byly rozložené stejnoměrně. Rozpalte gril nebo předehřejte troubu na nejvyšší teplotu. Lososa odceďte a nechte odkapat, rozdělte na jednotlivé plátky a vmíchejte mezi brambory. Podle chuti osolte a opepřete. Lžící rozetřete smetanu na brambory. Pokrm posypte sýrem a zapékejte, dokud sýr nezačne zlátnout a smetana trochu ,bublat‘.

Žádné komentáře:

Okomentovat