5. září 2012

Irské dušené maso

1 kg masa bez kostí, jako na guláš nakrájeného,2 kg brambor, oškrábaných a nakrájených na kostky asi 2,5 cm,3 velké mrkve, taky očištěné a nakrájené jako brambory, 3 řapíky celeru, samozřejmě můžete použít kořen,2 cibule, na plátky nakrájené, nebo nadrobno, jak je libo, pak můžete vynechat pórek,3 velké pórky, jen bílá část, na tenko nakrájené. (V Americe jsou pórky 3 cm v průměru),2 stroužky česneku,,½ litru hovězího vývaru (nebo plechovka Guiness, 0,3 l + stejně vývaru),2 lžičky tymiánu, lžička soli, lžička pepře, 2 bobkové listy,3/4 hrnku vypeckovaných sušených švestek, drobně pokrájených,1/4 hrnku petrželky, nakonec na posypání
Nic ze surovin se předem neopéká, ani maso, vše krom švestek se prostě nahází do hrnce. Vaří se zvooolna, jak už na to je pomalý hrnec stavěný, na nízkou teplotu (low), 8 hodin, nebo až je maso na vidličku měkké. Pokud ho budete vařit v normálním hrnci, dusí se samozřejmě pod pokličkou. Švestky přidejte až tak dvě hodiny před koncem vaření (½ v normálním hrnci).

zdroj http://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=92&t=1052

Žádné komentáře:

Okomentovat