5. září 2012

Alsasské zelí

1,5 kg kyselého zelí,2 lžíce másla,4 plátky anglické slaniny na kostičky,2 cibule nadrobno nakrájené,2 bobkové listy,4 hřebíčky,20 jalovčinek,2 stroužky česneku, utřené,0,5 l bílého vina, nejlépe Ryzlinku nebo Tramínu,0,5 l vývaru,1 kg uzenin (klobásky a podobně), propíchaných vidličkou,1 kg brambor (nejlépe červených a neloupaných), nakrájených na kousky,sůl a pepř
Zelí dobře propláchněte vodou a dejte stranou.Rozškvařte na másle slaninu, přidejte cibuli a nechte změknout. Přidejte koření, víno, vývar a zelí. Duste až je zelí měkké. Přidejte brambory, klobásy a duste až jsou brambory měkké. Vyndejte klobásky, nakrájejte a vraťte do hrnce a vše promíchejte.

zdroj http://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=92&t=891

Žádné komentáře:

Okomentovat