200
g zmrazených jahod, lžíce pískového cukru, pomeranč, jablko, banán, citrónová
šťáva, zakysaná smetana nebo šlehačka.
Zmrzlé jahody překrájíme a promícháme s
cukrem. Pomeranč oloupeme a ostrým nožem z něj nakrájíme tenké výseče (filé).
Pracujeme nad miskou s jahodami, abychom zachytili šťávu. Jablko opláchneme,
rozkrojíme, jádřinec, stopku a okvětí odstraníme, a nakrájíme je na kostičky,
přidáme k jahodám i s oloupaným a na kolečka nakrájeným banánem, promícháme a
dochutíme citrónovou šťávou. Salát necháme krátce vychladit. Podáváme jej jako
slavnostní přílohu k pečené drůbeži, se smetanou nebo šlehačkou jako sváteční
dezert.
Žádné komentáře:
Okomentovat