16. ledna 2012

Paprikáš z králičího masa

800 g králičího masa bez kostí, 6 lžic oleje, 200 g cibule, 10 g mleté sladké papriky, sůl, kelímek zakysané smetany, hovězí vývar (vývar z kostky bujónu), (1-2 lžíce hladké mouky)

Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na větší kostky. V kastrolu rozehřejeme tuk, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Potom přidáme nakrájené maso, opečeme krátce po všech stranách a osolíme. Orestované maso zaprášíme paprikou, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou do změknutí. Občas zamícháme a podlijeme vývarem. Když je maso měkké, vmícháme postupně zakysanou smetanu a necháme asi 4-5 minut provařit. Chceme-li mít hustou (a vydatnou) omáčku, vmícháme do smetany jednu či dvě rovné polévkové lžíce hladké mouky a necháme provařit asi 5-8 minut.Podáváme s bramborem, rýží, bramborovým knedlíkem či tmavým chlebem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat