16. ledna 2012

Bramborový guláš se zeleninou

250 g cibule, 1 kg brambor, 2 pórky, zelený paprskový lusk, 500 g  rajčat, lžíce  oleje, 2 stroužky česneku, lžíce sladké papriky, 0,5  I  zeleninového vývaru, špetka drceného kmínu, lžička  majoránky, 0,5 svazku  petrželky, sůl, 75 g zakysané  smetany, 2 lžíce octa  

Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na kostky. Cibuli pokrájíme na plátky. Zeleninu  očistíme, omyjeme a pokrájíme, pór na kroužky, papriku a  rajčata na kostky.  Cibuli zesklovatíme na oleji. Česnek oloupeme,  přilisujeme k cibuli, společně osmahneme. Vmícháme mletou papriku. Přidáme brambory, pórek, papriku a rajčata, krátce vše promícháme a přilijeme vývar. Okořeníme drceným kmínem a majoránkou a přikryté vaříme 15 - 20 minut. Petrželku omyjeme, osušíme a jemně posekáme.  Guláš osolíme a zjemníme  ho zakysanou smetanou. Podle chuti přikyselíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat