250 g cibule, 1 kg brambor, 2 pórky, zelený paprskový lusk, 500 g rajčat, lžíce oleje, 2 stroužky česneku, lžíce sladké papriky, 0,5 I zeleninového vývaru, špetka drceného kmínu, lžička majoránky, 0,5 svazku petrželky, sůl, 75 g zakysané smetany, 2 lžíce octa
Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na kostky. Cibuli pokrájíme na plátky. Zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme, pór na kroužky, papriku a rajčata na kostky. Cibuli zesklovatíme na oleji. Česnek oloupeme, přilisujeme k cibuli, společně osmahneme. Vmícháme mletou papriku. Přidáme brambory, pórek, papriku a rajčata, krátce vše promícháme a přilijeme vývar. Okořeníme drceným kmínem a majoránkou a přikryté vaříme 15 - 20 minut. Petrželku omyjeme, osušíme a jemně posekáme. Guláš osolíme a zjemníme ho zakysanou smetanou. Podle chuti přikyselíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat