18. ledna 2012

Krůtí guláš

400 g krůtího masa, mletý pepř, sůl, 3 lžíce oleje, 2 cibule, sladká i pálivá paprika, malá sklenice sterilovaného leča, 4 stroužky česneku, worcesterská omáčka,čerstvě nastrouhaný křen na ozdobení 

Na guláš můžeme použít méně kvalitní krůtí maso - např. krůtí stehna nebo můžeme koupit přímo kousky krůtího masa na guláš (prodává se zmražené). Maso nakrájíme na kostky, opepříme a osolíme. V kastrolu si rozpálíme olej, cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a zpěníme na oleji. Přidáme maso a za stálého míchání ho osmahneme. Posypeme mletou paprikou, přidáme sterilované lečo, rozetřený česnek a zakapeme worcesterem. Podléváme vodou podle potřeby a dusíme do změknutí. Čerstvý křen oloupeme a jemně nastrouháme. Posypeme jím guláš před podáváním. Jako přílohu můžeme zvolit chléb, těstoviny, hranolky, nebo jinou vámi oblíbenou gulášovou přílohu.

Žádné komentáře:

Okomentovat