18. ledna 2012

Indický guláš

800 g kuřecích prsou. 800 g cibule, 2000 g rajčat, 2 sušené chilli papričky nebo mleté chilli, olej, sůl, pepř

Cibuli nakrájíme na kostičky, rajčata nastrouháme  na hrubém struhadle tak, že nám v ruce zůstane jen slupka (slupku nepoužíváme). Z rajčat scedíme šťávu, kterou necháme stranou na pozdější podlévání. Maso nakrájíme na větší kostky. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme dužinu  z rajčat, společně orestujeme, přidáme chilli a kuřecí  maso,  osolíme, promícháme a dusíme do změknutí. V průběhu dušení  podle potřeby  podléváme slitou šťávou z rajčat. Jakmile  je maso měkké, je zároveň i zelenina  vydušená v hustší  omáčku (asi za půl hodiny), Omáčku podle chuti můžeme ještě  dosolit nebo opepřit.

Žádné komentáře:

Okomentovat