16. ledna 2012

Paprikáš s noky

750 g hovězího masa, 2 cibule, 2 lžíce sádla, sůl, bobkový list, lžička mleté papriky,celý černý pepř
na noky : 400 g hrubé mouky, 100 g polohrubé mouky, 220 ml vlahého mléka, vejce, špetka soli, 50 g změklého másla

Nejdříve si připravíme paprikáš. Oloupeme cibuli a nakrájíme na kolečka.V kastrolu rozpálíme sádlo, cibuli na něm orestujeme, přidáme bobkový list a celý pepř. Maso nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli. Opečeme ho za občasného míchání po všech stranách. Osolíme, přidáme mletou papriku, promícháme a dusíme pod pokličkou do změknutí masa. Je-li třeba, podlijeme teplou vodou nebo vývarem. Můžeme také připravovat v papiňáku. Jakmile je maso poloměkké, začneme s přípravou noků. Ze všech surovin vypracujeme tužší těsto. Rozdělíme ho na několik kousků a z každého vyválíme na pomoučeném vále silnější váleček. Ten rozkrájíme nožem na noky. Noky shrneme z válu do vroucí osolené vody, lehce promícháme a od chvíle, kdy začne voda znovu vřít, vaříme asi 15 minut. Poté jeden nok překrojíme a ochutnáme. Hotové noky slijeme a ihned promícháme do paprikáše. Společně necháme prohřát. Podáváme s lehkým přílohovým zelím.

Žádné komentáře:

Okomentovat