16. ledna 2012

Divoký vepřový guláš

750 g vepřové plece, lžíce sádla, 4 velké cibule, lžička mletého kmínu,2 lžičky mletého pepře, lžička mletého zázvoru, 2 lžičky mleté papriky, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček jalovce, bobkový list, sůl, 3 stroužky česneku,2 lžíce kečupu, kostka polévkového koření, jíška

Nakrájenou cibuli dáme do tlakového hrnce zesklovatět na rozpuštěné sádlo, potom přidáme na kostky nakrájené maso s kořením. Opečeme po všech stranách, osolíme a přidáme prolisovaný česnek. Zalijeme horkou vodou, hrnec uzavřeme a dusíme od doby varu asi 25 minut. Pak hrnec stáhneme z ohně a necháme dojít. Po otevření vyndáme z guláše nové koření, jalovec a bobkový list. Přidáme 1 kostku polévkového koření a kečup. Chvilku necháme přejít varem a zahustíme jíškou. Podáváme s kynutým knedlíkem nebo s chlebem. Guláš na talíři posypeme strouhaným křenem. 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat