3/8 kg jehněčí kýty, lžíce másla, cibule, 0,5 mrkve, sůl, 0,5 lžičky hladké mouky, mletá paprika, 2 papriky (zelené), 2 rajčata zelená, petrželka
Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso a po všech stranách je opečeme. Pak maso vyjmeme a v témž tuku osmažíme na nudličky nakrájenou mrkev, cibuli a jakmile se voda ze zeleniny odpaří, přisypeme mouku a opražíme. Zalijeme vývarem z kostí, přidáme mletou papriku, sůl a dusíme téměř do změknutí. Přidáme na kroužky nakrájené zelené papriky a dusíme společně. Asi 1/4 hodiny před podáváním pokrmu přidáme oloupaná drobně pokrájená rajčata a dusíme asi 10 minut. Podáváme posypané sekanou petrželkou. Příloha: rýže nebo pšeničný chléb
Žádné komentáře:
Okomentovat