16. ledna 2012

Jehněčí guláš s rajčaty

3/8  kg jehněčí kýty,  lžíce  másla, cibule, 0,5 mrkve, sůl, 0,5 lžičky  hladké  mouky, mletá paprika, 2 papriky (zelené), 2 rajčata zelená,  petrželka

Na másle zpěníme drobně  pokrájenou cibuli, přidáme maso a po všech stranách je opečeme. Pak maso vyjmeme a v témž tuku osmažíme na nudličky nakrájenou  mrkev, cibuli a  jakmile se voda ze zeleniny odpaří, přisypeme mouku a opražíme. Zalijeme vývarem  z kostí, přidáme mletou  papriku, sůl a dusíme téměř do změknutí. Přidáme na kroužky  nakrájené zelené papriky a dusíme společně. Asi 1/4 hodiny  před  podáváním pokrmu přidáme oloupaná drobně pokrájená rajčata a dusíme asi 10  minut. Podáváme posypané sekanou petrželkou. Příloha: rýže nebo pšeničný chléb

Žádné komentáře:

Okomentovat