12. prosince 2011

Bábovka á la Sacher

200 g másla nebo Hery, celé vejce, 3 žloutky, 3 bílky, 130 g cukru, bal Vanilínového cukru, 2 PL rumu ,5-6 PL mléka ,230 g polohrubé mouky ,0,5 bal Kypřicího prášku do pečiva ,špetka soli ,2 PL kakaa, bal Polevy tmavé
V míse utřeme do pěny máslo s celým vejcem a se žloutky, pak přidáme cukr, vanilínový cukr a rum a utřeme do hladké hmoty. Pak přidáváme mouku prosátou s kypřicím práškem, kakaem, solí a mléko – šleháme elektrických šlehačem na středním stupni otáček. Nakonec zapracujeme na nejnižším stupni otáček elektrického šlehače sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku a dáme péct při teplotě cca 170-180 °C po dobu asi 40-45 minut. Po upečení necháme bábovku zchladnout, pak ji vyklopíme na mřížku a zcela studenou bábovku polijeme polevou. Polevu připravíme podle návodu na obalu.

Žádné komentáře:

Okomentovat