15. prosince 2011

Bramborová bábovka ve dvou barvách

120 g másla,150 g moučkového cukru,vanilkový cukr,4 žloutky, sůl,30 g kvasnic,450 g hrubé mouky,2 středně velké ve slupce uvařené brambory,O.25 l mléka,30 g kakaa,máslo a strouhanka na vymazání formy,moučkový cukr na pocukrování
Máslo dobře našleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáváme žloutky jeden po druhém a potom přidáme vykynutý kvásek (kvasnice, trocha vlahého mléka a trocha cukru), přisypeme prosátou mouku se solí a na jemno nastrouhané oloupané brambory. Zamícháme dovnitř zbytek vlahého mléka a vypracujeme těsto. Rozdělíme ho na dvě části. Do jedné zamícháme kakao, které jsme rozpustili v horké vodě s trochou cukru.Obě těsta necháme vykynout na vlahém místě. Pak je vložíme do připravené formy tak, že nejdříve dáme polovinu bílého těsta, na něj kakaové a nahoru rozetřeme zbytek bílého těsta. Znovu necháme vykynout a nakonec upečeme bábovku v předem vyhřáté troubě do zlatova, až se odděluje od stran formy a když zapíchnutá špejle je po vyjmutí čistá.Upečenou bábovku vyklopíme a pocukrujeme. Vychladlou krájíme na dílky.

Žádné komentáře:

Okomentovat