15. prosince 2011

Francouzská slaninová bábovka

500 g bílé špaldové mouky,lžička moř­ské soli,40 g droždí,lžíce cukru,300 ml vlahého mléka,150 g tekutého másla,vejce,100 g slaniny,30 g vlašskych ořechů
Mouku smícháme se solí. Uprostřed vymáčkneme důlek a v něm rozmíchá­me rozdrobené droždí, cukr a 5 lžic mlé­ka. Kvásek necháme 15 min. kynout.Přidáme máslo a zbylé mléko, vmíchá­me vejce. Vypracujeme těsto, přikryjeme je čistou utěrkou a necháme na teplém místě asi 30 min. kynout.Troubu předehřejeme na 200 °C. Sla­ninu pokrájíme na kostičky, rozškvaříme dozlatova a necháme vychladnout. Oře­chy posekáme nahrubo.Těsto ještě jednou prohněteme, při tom vmícháme slaninu a ořechy. Těs­tem naplníme vymazanou bábovkovou formu. Necháme ještě jednou vykynout (po okraj formy) a pečeme asi 50 min.Bábovku necháme 10 min. chladnout, poté ji vyklopíme na kuchyňskou mříž­ku, aby zcela vychladla.

Žádné komentáře:

Okomentovat