7. prosince 2011

Bábovičky z mechového piškotu

450 g polohrubé mouky, 300 g pískového cukru, 250 g másla, 4 žloutky,vanilkový pudink, balíček kypřícího prášku,1/4 l mléka, šťáva a kůra z 0,5 citronu,tuk na vymazání formiček,jemná strouhanka na vysypání formiček

Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme citronovou šťávu a strouhanou kůru. Po lžících přidáváme střídavě mléko a mouku prosátou s pudinkem a kypřícím práškem. Nakonec lehkým obracením vmícháme tuhý sníh ze 4 bílků. Těsto plníme do vymaštěných a vysypaných formiček, rozetřeme od středu ke krajům a pečeme v předehřáté troubě při mírné teplotě. Vychladlé bábovičky vyklopíme a posypeme vanilkovým cukrem. Zůstávají vláčné a chutné delší dobu.

Žádné komentáře:

Okomentovat