12. prosince 2011

Bábovka s pudinkovým práškem

360 g polohrubé mouky,prášek do pečiva,pudinkový vanilkový prášek,citronová kůra,6 vajec,300 g krupicového cukru,1 dl oleje,1 dl horké vody,vanilkový cukr,1 PL citronové šťávy,2 PL nasekaných vlašských ořechů,rozinky naložené v rumu, množství dle chuti,nasekaná čokoláda,kandované ovoce pokrájené- nemusí být
Mouku smícháme s práškem do pečiva, pudinkovým vanilkovým práškem a nastrouhanou citronovou kůrou. Žloutky ušleháme s cukrem a olejem do tuha a za stálého šlehání přidáváme po 2 PL horké vody, vždy po chvilkách až do vypotřebování 1 dl.Pak jemně přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a vanilkového cukru a PL citronové šťávy. Nakonec vmícháme sekané ořechy, spařené a v rumu namočené rozinky a nasekanou čokoládu s nakrájeným kandovaným ovocem (nemusí být). Těsto vlijeme do vymazané a strouhankou vysypané velké formy na bábovku. Dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 45 minut. Špejlí zjišťujeme stav propečení a hotovou bábovku vyklopíme na mřížku, hned pocukrujeme a necháme vystydnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat