15. prosince 2011

Čokoládovo-rumová bábovka

250 g másla,250 g cukr moučka,4 vejce,vanilka,80 g tučného tvarohu, nejlépe vymačkat v utěrce,170 ml rumu,prášek do pečiva,1 pol. lžíce škrobu,250 g hl. mouky,100 g kvalitní hořké čokolády, 70 %,30 g kakaa,30 ml mléka,50 g hrubě nasekané čokolády
Máslo našlehat s cukrem, postupně pak zašlehávat vajíčka, vanilku a tvaroh. Zamíchat rum, mouku a škrob.Ve vodní lázni rozehřát čokoládu a společně s mlékem a kakaem zamíchat tak do 2/3 těsta. do vymazané formy naplnit nejdříve světlé těsto, pak zasypat sekanou čokoládou a přidat zbytek těsta. Dat do předehřáté trouby a péct při cca 170°, rychlovzdušná tak 150°.

Žádné komentáře:

Okomentovat