12. prosince 2011

Bábovka s višněmi

sklenici (asi 720 g) višní,250 g másla či rostlinného tuku,250 g cukru krupice,3 lžíce rumu či citronové šťávy,4 vejce,380 g polohrubé mouky,sáček prášku do pečiva,0,5 lžičky mleté skořice,1 (150 g) čokoládové polevy,tuk a strouhanku do formy
Kompotované višně scedíme, ne­cháme okapat a vypeckujeme. Máslo, cukr a rum utřeme do pěny. Po­stupně přimícháme vejce, mouku s práškem do pečiva a skořici.Bábovkovou formu o průměru asi 24 cm a obsahu 1 1/2 l vymažeme a vysypeme strouhankou. Nalijeme do ní polovinu těsta, rovnoměrně roz­dělíme vypeckované višně a přelije­me zbytkem těsta. Pečeme zhruba 60 až 70 minut v dobře předehřáté troubě (elektrický sporák 175 °C / plyn stupeň 2). Pak bábovku vyklopíme a necháme vychladnout.Ve vodní lázni rozpustíme čokolá­dovou polevu, kterou přelijeme povrch bábovky a necháme ztuhnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat