24. listopadu 2011

Zapečené brambory s mletým masem a zeleninou

1000 g oloupaných brambor vařených ve slupce, 200 g strouhaného eidamu
masová směs: 600 g mletého masa (nejlépe mix vepřové a hovězí), 100 g rajčat, svazek kudrnky, 150 ml bílého jakostního vína, lžička skořice, 100 g cibule, snítka tymiánu, sůl, pepř, olej
zelenina : 200 g barevných paprik, 200 g cukety, 200 g lilku, 3 ks mladé cibulky, 4 stroužky česneku, 3 snítky bazalky, sůl, pepř, olivový olej

Brambory nakrájíme na kolečka silná asi 5 mm, sýr nastrouháme na jemném struhadle.Masovou směs připravíme tak, že cibuli nakrájíme na hrubší kostičky a na oleji ji orestujeme, přidáme osolené a opepřené maso a opečeme, zalijeme vínem a asi 10 minut podusíme. Okořeníme tymiánem, skořicí a sekanou kudrnkou, krátce podusíme, přidáme na kostičky nakrájená a semínek zbavená rajčata, promícháme a případně ještě dochutíme.Papriku, cuketu a lilek očistíme a nakrájíme na malé kostičky, česnek a mladou cibulku nakrájíme na plátky. Veškerou zeleninu společně orestujeme na oleji a dochutíme sekanou bazalkou, solí a pepřem. Pekáč nebo zapékací mísu plníme střídavě vrstvami brambor, masa, sýra a zeleniny. Zapékáme ve vyhřáté troubě při 180°C cca 20 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat