24. listopadu 2011

Karbanátky z kuřecího masa

400 g žampionů, 4lžíce oleje, sůl, pepř, 50 g  toast. chleba(1,5krajíčku), 200 ml smetany, 600 g kuřecích prsních řízků, lžíce posekané pažitky a meduňky, 3 lžíce citronove šťávy

Žampiony očistíme, posekáme nadrobno a prudce opečeme na dvou lžících oleje asi 5 min. Pak houby osolíme, opepříme a odložíme stranou.2toastové chleby rozkrájíme na menší kostky, které namočíme ve smetaně. Maso omyjeme pod studenou vodou, osušíme v papírové kuchyňské utěrce a pokrájíme nadrobno. Poté maso společně s chlebem, smetanou, bylinkami a lžičkou solí, pepřem a cit. šťávou umeleme na jemné pyré. Nakonec vmícháme žampiony. Z hmoty vytvarujeme 12 karbanátků. pánvi rozehřejeme zbývající olej a karbanátky smažíme na mírném ohni asi 5minut. Podáváme sypané bylinkami a bramborami. 

Žádné komentáře:

Okomentovat