22. listopadu 2011

Mleté maso se slaninou

750 g mletého vepřového masa, 150 g  slaniny pokrájené na plátky, 8 velmi tenkých plátků z vepřové kýty, celá hlavička česneku,hrst nasekané majoránky a petržele, svazeček rozmarýny, několik jarních cibulek,pepř, sůl

Mleté maso osolíme, opepříme, ochutíme majoránkou a petrželí, promícháme a zabalíme do tenkých plátků kýty a slaniny. Balíčky převážeme nití, vložíme do pekáčku, podlijeme vodou, přidáme jehličky rozmarýny, celou hlavičku česneku překrojenou na půlky a celé cibulky. Pečeme přikryté alobalem při 170°C za občasného podlévání vodou. Asi po 40 minutách alobal odstraníme a dopečeme 20-30 minut dozlatova.

Žádné komentáře:

Okomentovat