21. listopadu 2011

Vepřové válečky se smetanovou omáčkou

350 g ramínka, sůl, pepř, 30 g slaniny, 1,5 žemle, cibuli, 10 g sádla, 20 g krupičné mouky, 20 g sádla a cibule do kastrolu, 4 lžíce kyselé smetany, 10 g krupičné mouky, vejce 

Maso umeleme a dáme do mísy. Přidáme nakrájenou slaninu, sůl, pepř, namočenou žemli, osmaženou nakrájenou cibulku a vejce. Promícháme, rozdělíme na díly, uděláme válečky, obalíme je moukou a dáme do pekáčku péci. Zapečené zalijeme vroucí vodou a dusíme asi 30 min. Pak je vyndáme, omáčku procedíme a nalijeme za stálého míchání do kyselé smetany s umíchanou moukou. Omáčku povaříme. 

Žádné komentáře:

Okomentovat