Do zapékací misky vložíme omyté ovoce nakrájené na větší kusy, usprostřed necháme místo na zmrzlinu. Žloutky smícháme s vanilkovým cukrem a přidáváme sekt. Metlou vše smícháme a v kotlíku nad parou vyšleháme do hladké pěny, kterou zalijeme zmrzlinu a částečně ovoce, posypeme moučkovým cukrem a dáme zapeci do trouby (jde jen horní díl topný spirály, při otevřených dvířkách). Ozdobíme mátou.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
14. června 2010
Zmrzlina s lesními plody zapečená ve vanilkovém sněhu
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat