14. června 2010

Utopenci v kečupu

na 2 litrovou láhev potřebujeme : 10-12 špekáčků, 1,5 - 2 dcl octa, 1/2 litru vody, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1/2 lahvičky ostrého kečupu, nebo i víc, 1/2 lžíce worcestru, 2 lžíce sojové omáčky, pár kuliček nového koření, celého pepře, trochu chilli a soli, 5 bobkových listů, trochu oleje, 5 cibulí

Špekáčky oloupeme a rozkrojíme po délce na půl. Vodu, ocet a vše ostatní, samozřejmě mimo cibule, svaříme. Do sklenice střídavě klademe poloviny špekáčků a kolečka cibule. Nedáváme je ale do sklenice stylem padni jak padni, ale pěkně nastojato porovnáme. Mezi jednotlivými utopenci se totiž po zalití lákem nevytvoří žádné nežádoucí vzduchové kapsy, které nám během zrání probublávají nahoru, kde se potom láku nedostává! Zalejeme svařeným nálevem, ze kterého jsme vyjmuli bobkový list - klidně i teplým (pokud věříme, že nám neprdne ta sklenice). Uzavřeme sklenici celofánem, uložíme ji do chladu a za týden mužeme konzumovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat