14. června 2010

Utopenec

vuřt ze směsi hovězího a vepřového, 2-3 větší cibule, 10 sladkokyselých nakládaných okurek, 8 feferonek naložených či čerstvých, naložená či čerstvá sladká paprika, 3-5 bobkových listů, 8 - 20 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, 1 litr octa, 2 litry vody
Vemte vuřt, zbavte jej slupky, podélně rozkrojte, do vytvořené škvíry dejte cibuli pokrájenou na kolečka či proužky, papriku, feferonku a okurku. Celé dejte do zavařovací sklenice, do které vložte cibuli pokrájenou na kolečka, feferonky, 3-5 bobkových listů, 8 - 20 kuliček pepře a 4 kuličky nového koření. Zalejte nálevem z octa a odstáté převařené vody. Nechte dva dny v chladu stát a podávejte s čerstvým chlebem a vychlazeným českým pivem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat