14. června 2010

Utopenci-nálev na 2 kg buřtů

1,5 litru vody, 2 kg buřtů  /oloupat /, cibule nakrájená na plátky podle chutí (např.6-7), 1 litr octa,1 balíček pepř celý, 15-20 kuliček nového koření, 10 bobkových listů, 1 vrchovatá polévková lžíce soli, 3-4 feferonky (nemusí být)
Všechny tyto ingredience dát do hrnce a přivézt k varu. Vařit asi 2-3 minuty a následně po vychladnutí zalít ve sklenicích naskládané buřty proložené velkým množstvím cibule podle chuti. Tip: Pokud buřty zalijete ještě teplým nálevem bude doba potřebná na odstavení (aby se lák dostal postupně až dovnitř buřtů) o několik dní kratší. V prvním případě nechat v lednici uležet asi tak 1 týden.

Žádné komentáře:

Okomentovat