14. června 2010

Parfait au café-zmrzlina

60 g mleté kávy, 250 ml (1/4 l ) vroucí vody, 1-2 lžičky instantní kávy, 150 g cukru, 100 ml vody,3 žloutky, špetka soli, 500 ml (1/2 l) smetany

60 g mleté kávy zalijeme 250 ml vroucí vody, smícháme s 1-2 lžičkami instantní kávy a necháme 15 minut louhovat a pak přefiltrujeme,150 g cukru přivedeme k varu se 100 ml vody -svaříme na sirup. 3 žloutky ušleháme do pěny vlijeme sem horký sirup a šleháme tak dlouho dokud nevznikne hustý krém,pak přidáme přefiltrovanou kávu a špetku soli a promícháme ,ušleháme 500 ml smetany a vmícháme ji do kávového krému.Hmotou naplníme kovovou nádobu a necháme ji mrazit na mrazáku. Při podávání nabíráme zmrzlinu lžící a upravujeme ji na vychlazený talíř ,zdobíme kandovaným ovocem ,kávovými zrny a čokoládovou rýží!/

Žádné komentáře:

Okomentovat