14. června 2010

Utopenci ihned k jídlu

10 ks (je jedno jaký druh) párku, 5 ks cibule, pepř, sůl, 3 lžice hořčice, sladká paprika, chili, 20 dkg hlávkového zelí, ocet, olej, vegeta.
Párky oloupeme a přepůlíme na půlky, můžeme je i nakrojit. Cibuli nakrájíme na kolečka (proužky). Zelí nakrájíme na nudličky. Nálev: 2 dcl vody, 5 lžíc octa a ostatní igredience dodáme do misky a promíchame. Zelí a cibuli promicháme a pokladáme po vrstvách do slenice (zavařovací) 1 vrstca zelí+cibule 2 vrstva párky. Tlačíme aby se vešlo co nejvíce. Když bude sklenice plná zalijeme vše nálevem, tak aby bylo vše zalito. Uzavřeme víčkem a necháme alespoň 5 hod odležet. 

Žádné komentáře:

Okomentovat