23. října 2016

Kuře pečené na zelí

200 g anglické slaniny, 750 g kysaného zelí, 1/4 lžičky celého kmínu, 150 g cibule, 4 ks kuřecích stehen, sůl, 1/2 lžičky rozemnuté majoránky, 8 g mleté lahůdkové papriky, plátky česneku , 200 g bílého selského jogurtu
Do pekáče položíme plátky slaniny, kolečka cibule, a polovinu kysaného zelí i s lákem a položíme kuřecí stehna, posolíme, okořeníme a posypeme mletou paprikou; - položíme druhou polovinu kysaného zelí smíchaného s jogurtem; povrch hmoty uhladíme, nádobu zakyjeme a vložíme do předehřáté trouby; pečeme při vysoké teplotě 15 minut, snížíme teplotu a při střední teplotě dopečeme - 45 minut; - odstavíme a zakryté necháme dojít - 10 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat