23. října 2016

Dušené drůbeží žaludky

500 g drůbežích žaludků, porek, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžička zázvoru, 1 lžička cukru, ½ lžičky vegety, 2 lžíce karamelu, 1 lžíce octa, ½ litru vody, 4 lžíce oleje
Žaludky očistěte, rozkrojte na dvě části. Na vyklenuté masité části žaludku udělejte po délce a napříč zářezy, až se vytvoří mřížka. Řezy veďte jen na povrchu. Propláchňte je vařicí vodou, kde zbělí a nakrojení se rozevře. Nakrájejte porek na kolečka a krátce osmažte na oleji. Přidejte do kastrolu žaludky a zalijte teplou vodou. Tolik vody aby žaludky zakryla. Do vody dejte všechno koření a na silném ohni přiveďte vodu do varu. Potom oheň ztlumte a přikryjte pokličkou. Žaludky duste do měkka asi 1 1/2 až 2 hodiny. V závěru je zakápněte octem. Podává se z rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat