13. ledna 2012

Plzeňský guláš

375  g předního hovězího, 35  g rostlinného tuku, 75 g cibule, stroužek  česneku, 7.5  g mleté papriky, sůl mletý pepř, 3 dl vývaru, 25 g  hladké mouky, 20 g slaniny 50 g nakládané kapie a celeru 1  vařená  vejce

Na tuku  zpěníme  nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, zpěníme, přidáme na kostky  nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme.  Přidáme pepř, utřený česnek, sůl  , podlijeme částí vývaru  a dusíme. Pod poloměkkým masem vydusíme šťávu do tuku,  zaprášíme  moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a dusíme do změknutí. Maso vyjmeme,  šťávu přecedíme na maso. Nakrájenou slaninu orestujeme, přidáme nakrájené kapie  a celer, prohřejeme a směsí a vejci  zdobíme porce guláše.

Žádné komentáře:

Okomentovat