11. ledna 2012

Guláš z húb a paprík

80 g tuku (sádlo), 2 velké cibule, 500 g čerstvých hub (směs), 4 papriky (2 červené), 4 stroužky česneku, sůl, lžička kmínu, vrchovatá lžíce sladké mleté papriky, 200 ml vývaru z kostky bujónu, lžíce hladké mouky,200 ml bílého jogurtu nebo zakysané smetany, (tvrdý sýr na posypání) 

Nejdříve si očistíme houby a nakrájíme je na silnější plátky. Z paprik odstraníme jádřince, opláchneme je a nakrájíme na větší kousky. Oloupeme a pokrájíme cibuli, česnek oloupeme a prolisujeme. V kastrolu rozpálíme tuk, zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Poté přidáme nakrájené houby, sůl, prolisovaný česnek, kmín, mletou papriku, podlijeme polovinou vývaru, promícháme a asi pět minut podusíme. Přidáme nakrájené papriky (kdo má rád ostřejší jídla, může přidat část paprik i pálivých), promícháme, přidáme zbytek vývaru a dusíme. Ve smetaně nebo v jogurtu rozšleháme hladkou mouku, vlijeme do guláše a za občasného míchání pokračujeme v dušení tak dlouho, až jsou papriky měkké. Na talíři můžeme guláš posypat nastrouhaným tvrdým sýrem. Podáváme se slaným rohlíkem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat