13. ledna 2012

Farmářský guláš

800 g hovězí kližky, 100 g červené cibule, 100 g pórku, 100 g mrkve, 10 stroužků česneku,5 brambor, 5 lístků bobkového listu, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček celého pepře,100 g rajčatového protlaku, 30 g sušených lesních hub, 1,5 l hovězího vývaru,0,5 l kvalitního červeného vína, 100 ml oleje, sůl

Sušené houby namočíme do vody. Kližku očistíme a nakrájíme na kostky. V hrnci na rozpáleném oleji maso zprudka a krátce opečeme, poté jej osolíme a opepříme.V pánvi orestujeme nakrájenou zeleninu, přidáme koření a orestujeme, vložíme protlak, orestujeme, přidáme houby a opět orestujeme.Takto připravenou zeleninu přidáme k masu, zalijeme hovězím vývarem, vínem a dusíme hodinu, poté přidáme oškrábané a na větší kostky nakrájené brambory a dusíme do změknutí.

Žádné komentáře:

Okomentovat