13. ledna 2012

Guláš z mletého masa

750 g vepřového plecka (ramínka), 4 cibule, olej, sůl, česnek, paprika, pepř, kmín,majoránka, 2 gulášové kostky, bobkový list, hladká mouka 

Maso umeleme na větší kousky. Do kastrolku dáme olej a najemno nakrájenou cibuli a necháme smažit dozlatova. Pak do ní přidáme umleté maso,přidáme papriku a orestujeme. Dále přidáme sůl, kmín, gulášové kostky, bobkový list , přidáme česnek, podlijeme vodou a necháme dusit do změknutí. Když je maso měkké, necháme vydusit přebytečnou vodu, zamícháme asi 1 lžíci hladké mouky, podlijeme vodou a necháme chvilku povařit. Nakonec přidáme majoránku. Podáváme s knedlíky nebo těstovinami.

Žádné komentáře:

Okomentovat