Cibuli a česnek oloupeme a nahrubo nakrájíme. Na větší kostky si nakrájíme také maso.V kastrolu rozpálíme olej a necháme na něm zezlátnout nakrájenou cibuli a česnek. Poté přidáme maso a orestujeme. Jakmile se „zatáhne“, osolíme ho, přidáme mletý pepř, majoránku a sladkou mletou papriku a pokrájenou 1feferonku. Promícháme a asi po dvou minutách zalijeme asi 2/3 černého piva. Opět promícháme, kastrol přikryjeme, zmírníme příkon tepla a pomalinku dusíme. Je třeba mít trpělivost, než bude maso měkkém, může to trvat i dvě hodiny. Guláš by měl pouze zvolna probublávat. Občas zkontrolujeme a podle potřeby podlijeme zbývajícím pivem. Když je maso skoro měkké, přidáme nastrouhaný chléb, promícháme a necháme dále dusit, až se drobečky chleba rozpustí a vznikne krásná hustá tmavá omáčka. Podáváme s knedlíkem nebo s čerstvým chlebem. Můžeme ozdobit kroužky cibule.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
13. ledna 2012
Černý guláš
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat