20. prosince 2018

Vánoční punč

Vánoční punč
3 KL černého čaje., 4 PL medu., 2 PL zázvorového sirupu., 350 ml jamajského rumu., 2 PL cukru., 2 karamboly
Černý čaj zalijeme 750 ml horké vody a necháme přibližně 3 minuty táhnout. Potom ho přecedíme do hrnce. Přidáme med, zázvorový (nebo javorový) sirup a rum. Nápoj prohřejeme. Na talířek nasypeme cukr a obalíme v něm okraj sklenek, který jsme navlhčili vodou. Sklenky zalijeme punčem. Karamboly dobře omyjeme, osušíme je a nakrájíme na tenké plátky. Plátky z jedné strany nakrojíme a zavěsíme na okraj sklenek. Nápoj podáváme horký.
Bez alkoholu
Punč lze samozřejmě připravit i bez alkoholických nápojů. Aby nebyli řidiči nebo abstinenti ochuzení o lahodný teplý nápoj, zaměníme alkohol za šřávu z citrusových plodů nebo za aromatizované čaje. Na dochucení použijeme hřebíček, badyán a skořici.


Žádné komentáře:

Okomentovat