16. prosince 2018

Malinová marmeláda

kg malin (očištěných)., 5 g kyseliny citronové., 350 g cukru., ovocného cukru nebo přiměřené množství umělého sladidla vhodného k zavařování., balíček (25 g) želírovacího přípravku
Maliny přeberte a odvažte (kg). Ovoce společně s kyselinou citronovou dejte do hrnce. Naváženou dávku cukru nebo sladidla smíchejte se želírovacím přípravkem a přisypte k ovocné směsi. Všekcny přísady přiveďte za stálého míchání na silném ohni k varu, nechte alespo¨3 minuty vřít a poté stáhněte z plotýnky. V případě potřeby seberte pěnu, uvařenou směs okamžitě pl¨te do připravených sklenic až po okraj, zavíčkujte a nechte 5 minut otočené víčkem dolů.

Žádné komentáře:

Okomentovat