16. prosince 2018

Jahodovo meruňková marmeláda

500 g jahod (očištěných)., 500 g meruněk., 500 g cukru., balíček (25 g) želírovacího přípravku
Jahody omyjte, nechte okapat, odstopkujte, nakrájejte na namé kousky a odvažte (500 g). Meruňky omyjte, nechte okapat, rozpulte, odpeckujte, nakrájejte na malé kousky a odvažte (500 g). Ovoce dejte do hrnce. Navážené množství cukru smíchejte se želírovacím přípravkem a přisypte k ovocné směsi. Vše přiveďte za stálého míchání na silném ohni k varu, nechte vřít alespoň 3 minuty a poté stáhněte z potýnky. V připade potřeby seberte pěnu, uvařenou směs okamžite plňte do přivarených sklenic až po okraj, zavíčkujte a nechte 5 minut otočené víčkem dolů.

Žádné komentáře:

Okomentovat