7. prosince 2011

Babiččina bábovka

3 vejce,120 g tuku (nejlépe Heru),150 g cukru krupice,250 g polohrubé mouky,190 ml mléka,vanilinový cukr,1/3 prášku do pečiva,kakao,3 PL rumu
Změklý tuk našlehat s cukrem a vanilinovým cukrem, postupně přidat žloutky a rum (není nutný) a našlehat do pěny. Střídavě přidávat mouku a mléko (mělo by mít pokojovou teplotu). Jako poslední přidat hrstičku mouku smíchanou s práškem do pečiva. Z bílků ušlehat tuhý sníh a opatrně vmíchat do těsta. Na dno bábovkové formy nalít cca 2/3 těsta, zbytek obarvit kakaem, nalít navrch a zlehka promíchat, aby se těsta promísila a udělala mramorový vzor.Péct v předehřáté troubě při 170°C cca 35 - 45 minut podle trouby.Toto množství je na malou formu.


Žádné komentáře:

Okomentovat