7. prosince 2011

Černá bábovka

kvásek : 4 lžíce vlažné vody,balíček suchých kvasnic (7 g),lžíce cukru,4 lžíce mouky
těsto : 110 g másla,8 lžic cukru,60 g modrého pomletého máku,2 žloutky,4 vejce,vanilkový cukr,110 g tmavé nastrouhané čokolády,lžička mleté skořice,0,5 lžičky mletých hřebíčků,lžíce medu,nastrouhaná kůra z 0,5 citronu,1,5 hrnku polohrubé mouky, 0,5 lžičky soli



Připravit kvásek a nechat jej po 30 min. vzejít.
Těsto : Všechny ingredience musí být pokojové teploty. Našlehat máslo s cukrem do lehka. Postupně dovnitř zašlehávat žloutky a vejce. Vmíchat dovnitř mák, čokoládu, skořici, kůru a med.Zamíchat dovnitř prosátou mouku se solí. Přidat kvásek a dobře ho vpracovat do hladka.Naplnit vymaštěnou bábovkovou formu a přikryté nechat nakynout, asi po 1,5 hodiny. Předehřát troubu na 230°C a péct po 20 min. do tmavohněda. Potom snížit teplotu na 180°C a dále péct, až je bábovka hotová (vyzkoušet špejlí). Vyklopit a nechat úplně vystydnou. Před podáváním pocukrovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat