22. června 2011

Valašské frgaly

Na 9 frgalů : 1 kg polohrubé mouky,10 kostek cukru,100 g droždí, 6 žloutků,1/2 másla,1/2 Hery,0,5 litra vlažného mléka,sůl
Nádivka : 2 tvarohy, 4 vejce, cukr,rozinky, vanilkový cukr, trochu mléka


Z droždí, mléka a trošky cukru uděláme kvásek, z ostatních surovin těsto. Spojíme je kváskem, jedenkrát přemícháme, necháme nakynout a děláme bochánky o váze 200 - 240 g. Bochánky necháme znovu nakynout na vále. Potom je roztlačíme na kulatý plech a ještě chvíli necháme kynout.Naplníme je nádivkou (tvarohovou, hruškovou nebo makovou), posypeme drobenkou, okraje potřeme vejcem a upečeme.Po vychladnutí poléváme polevou z másla nebo Hery, do které přidáme trochu rumu.

Žádné komentáře:

Okomentovat