22. června 2011

Hanacké koláče s tvarohem a džemem

na těsto : 500 g polohrubé mouky,100 g práškového cuk­ru,vanilkový cukr,120 g tuku,3 žloutky,30 g kvasnic,asi 2 dl mléka,nastrouhaná citrónová kůra,špetka soli.
na náplň : 250 g tvarohu, žlou­tek,30 g másla,50 g práš­kového cukru,1-2 špetky mleté skořice, džem

na posy­páni : 20 g hrubé mouky,20 g práškového cukru,20 g másla, vejce na potírání koláčů.
 
Na válu smísíme mouku, práškový a vanilkový cukr, žlout­ky, rozehřátý tuk, citrónovou ků­ru, sůl a kvásek připravený z kvasnic, mléka a špetky cukru. Připravené těsto necháme v mí­se vykynout. Vymícháme žlou­tek, máslo, cukr a tvaroh a při­chutíme skořicí. Z vykynutého těsta odkrájíme lžící stejné kousky a dlaní je roz­tlačíme na placičky. Na každou z nich dáme přiměřené množ­ství výše uvedené tvarohové ná­plně. Zavineme a koláčky dáme na pomaštěný plech. Do každé­ho koláčku do středu vyhloubí­me prstem jamku a naplníme ji libovolným džemem.Lehce promícháme mouku, cukr a máslo a připravíme si tak směs na posypání. Koláče potřeme rozšlehaným vejcem a na džem dáme připra­venou směs na posypání. Ne­cháme vykynout a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.

Žádné komentáře:

Okomentovat