10. ledna 2019

Šunka v rosolu

kg vepřové maso., 2 KL sůl., muškátový oříšek., 25 – 30 g želatína
Maso nakrájíme na větší kousky, naklepeme, nasolíme a naložíme do smaltované nádobky, kterou dáme do chladničkya při teplotě cca 4 stup. C, necháme maso dva dny uležet. Po uležení maso opláchneme vodou a mezi jednotlivé kousky nastrouháme trochu muškátového oříšku. Takto upravené maso uložíme po vrstvách do mikroténového sáčku v nádobě. Mezi vrstvy dáváme hned i želatinu. Nádobuuzavřeme a dále postupujeme stejně jako při výrobě domácí šunky. Stejným způsobem se dají zpracovávat i jiné druhy masa (drůbež, králík), případně je kombinovat. Můžeme rovněž vyzkoušet vlastní osvědčené recepty.

Žádné komentáře:

Okomentovat